Jazz na Hradě

Již od roku 2004 probíhá na Pražském hradě cyklus koncertů pod názvem Jazz Na Hradě.

Vznikl z osobní iniciativy prezidenta republiky pana Václava Klause. Prezident tento měsíční cyklus nejenže pravidelně navštěvuje a uvádí, ale do značné míry se spolupodílí i na jeho dramaturgii. Toto exkluzivní a velmi nadstandardní pojetí se promítá do špičkové kvality účinkujících hudebníků, jak z české, tak i z evropské a ze světové scény.

Je nám proto velkou ctí, že jsme se již několikrát mohli aktivně účastnit těchto úžasných večerů plných hudby a skvělé atmosféry. Poslední koncert, věnovaný poctě Milesu Davisovi, jednomu z nejvýznamnějších jazzových muzikantů, byl nezapomenutelným zážitkem a to hlavně díky česko-americkému kvintetu sestavenému českým saxofonistou Jaroslavem Jakubovičem. V jejich podání byly písně M.Davise, z 50. a 60. let, jako živý návrat do minulosti.

Nejen milovníkům jazzu proto můžeme doporučit některý z koncertů navštívit. Jistě nebudete zklamáni, ba naopak. Užijete si nevšední podívanou v krásném prostřední Pražského hradu a věřte, že celkový dojem a požitek z večera bude dokonalý.

http://www.jazznahrade.cz/

Galerie fotek