Spolupráce Čepro a Dallmayr Kaffee

Pokud Vám Dallmayr káva bude chutnat – a my víme, že ano – můžete si u nás koupit balení kávy domů. Po dobu spolupráce se společností Alois Dallmayr Automaten – Service s.r.o. (již od roku 2006) jsme společně uspořádali již několik zajímavých promočních akcí, které u zákazníků vyvolaly velmi příznivý ohlas.

Novinky a prvenství:

Nové technologie sebou přinášejí nejednu změnu, proto se společnost Dallmayr rozhodla změnit své sídlo a přestěhovala se do zcela nově postavené budovy v Jesenici u Prahy. To zjednodušilo a zpříjemnilo práci nejen zaměstnancům, ale i zákazníkům, kteří takto naleznou vše na jednom místě, mohou se podívat na nabízené kávovary a kávové automaty, nebo ochutnat kávu.

Uvést na trh v dnešní době nějakou novinku, která je originální, nevtíravá, efektní a enormně zvedá tržby, je opravdu vzácnost. Mnoho dodavatelů na trhu nabízí nápojové automaty, které se v očích spotřebitelů příliš neliší. Horkou novinkou na českém trhu jsou nápojové automaty s LCD monitorem, které přitahují pozornost všech kolemjdoucích.

Generální ředitel spol. Alois Dallmayr Automaten Service s.r.o. pan René Sion je na nový projekt pyšný:

,,Realizace projektu započala před 5 lety, kdy jsme začali zpracovávat telemetrii, což je technologie, která dovolí dálkové měření a přenos informací mezi systémem a operátorem. Jednoduše řečeno, jedná se o kontrolu čehokoli na dálku. Mezi výhody telemetrie patří: flexibilita, bezprostřední informovanost o stavu automatu, úspory nákladů, vyšší tržby, zachování dobrého jména firmy a kvality služeb. Díky tomuto systému, který je aplikovaný na naše nápojové automaty, máme pod kontrolou jejich funkčnost 24 hodin denně. Na základě provázanosti systému s naším účetním programem jsme schopni poskytnout našim zákazníkům také namátková inventurní data a to během několika vteřin. Celý modul pro nás vyvinula IT společnost Baumann Technologie.

Telemetrie pro nás znamenala obrovský přínos a umožnila následnou modernizaci a zatraktivnění našich produktů. Máme sice na automatech zajímavé fotografie, ale ty jsou statické. Bylo nám jasné, že cokoli co se hýbe, více upoutá pozornost zákazníků. Tak jsme přišli s tím, že bychom chtěli něco aktivnějšího místo klasického displeje, kde běhá text s informací, kolik jste vhodili mincí nebo v jaké fázi přípravy se nachází zvolený nápoj. Velmi rychle a logicky jsme dospěli k naší představě LCD monitorů na automatech, které pro nás vyvinula společnost Avenod.“

Monitory nahradily statický obraz a umožnily vizuální přenos sdělení. Obrazovka má vysoké rozlišení, minimální odlesk a je chráněna silným plexisklem. Díky své univerzální velikosti je aplikovatelná jak pro malý, tak pro velký automat. V současné době běží pilotní projekt zhruba na 200 automatech po celé ČR. Celý systém je nesmírně náročný. Společnost Alois Dallmayr je v první řadě provozovatel automatů, výrobce a distributor kávy, proto celý nápad nechala zrealizovat společností Avenod.

,,Nabídl jsem plochu pro umístění displeje a stali jsme se tak jedním z mnoha jejich spokojených zákazníků, v našem případě navíc iniciátory celého projektu. Pro společnost Dallmayr a zejména pro naše odběratele, kteří naše stroje provozují, to má jednoznačný přínos: zvýšení prodeje a vyšší atraktivitu díky známé značce. Jsme hrdí, že jsme v mnoha směrech inovátory v oboru prodejních automatů, že jsme byli první, kdo měl tyto displeje na nápojových automatech a zejména, že se nám podařilo trh nasměrovat směrem ke kvalitě nápoje“, dodává René Sion.

Zdroj: Čepro magazín