La Cucina Italiana & Dallmayr Kaffee

Mladý obchodník s kávou Konrád Werner Wille z Brém přišel do bavorského Mnichova v roce 1933 s originálním nápadem. Pod heslem „brémské umění míchání kávy a jihoněmecká láska ke kávě“ zřídil v Domě lahůdek Dallmayr speciální oddělení sortimentu kávy vysoké kvality, kterou také osobně garantoval. Sám totiž nakupoval surovou kávu, sám obsluhoval pražicí stroj a sám organizoval i prodej. Tak se zrodila značka „Dallmayr Kaffee“, která nakonec proslavila široko daleko i jméno exkluzivního mnichovského lahůdkářství.

Odborníci na kávu značky Dallmayr si pak z generace na generaci předávali své bohaté zkušenosti o tom, kde a kdo jsou nejlepší pěstitelé kávy po celém světě, jak rozpoznat kvalitní kávu a jak zkomponovat různé chuťové varianty směsi Dallmayr. A v neposlední řadě cennou zkušenost a umění pražení kávy, tolik rozhodující pro chuť a aroma výsledné kávové směsi.

Všechny tyto zkušenosti a dovednosti využívá výrobce Dallmayr i dnes, kdy se k nim připojila i nejmodernější technologie. Současný postup pražení firmy Dallmayr zaručuje zachování plného aroma. Poté co se kávové boby šetrně upraží a pečlivě přeberou, umelou se s ohledem na uchování vůně a zabalí. Během celého výrobního procesu probíhá nepřetržitá kontrola zajišťující dodržení standardu kávy Dallmayr.

Zatímco vysoká kvalita kávy Dallmayr je stálá a neměnná, ohledně chuti se její milovníci mohou těšit i na překvapení. Kávoví experti firmy Dallmayr jsou totiž neustále na cestách po celém světě a vyhledávají další nové druhy kávy mimořádné kvality. Znovu a znovu pátrají ve všech oblastech pásma pěstování kávy po nových špičkových odrůdách, které jsou potom představovány jako kávové rarity značky Dallmayr. Tyto vyhledávané vzácné vysokohorské odrůdy jsou ovšem k dispozici jen po určitou část příslušné roční doby a v omezeném množství – milovníci kávy se mohou několikrát v roce těšit na mimořádný zážitek.

Denně se upraží asi 200 tun kávy Dallmayr. Káva se prodává ve speciálním oddělení kávy vlastního Domu lahůdek v mnichovské Dienerstraße, v obchodech s potravinami, v obchodních domech, v předních lahůdkářstvích po celém Německu i po celém světě.

I v České republice se Dallmayr pyšní dokonalým zázemím a vysokou úrovní poskytovaných služeb. Díky užívání kvalitních strojů a kvalitních kávových směsí dosahuje jedinečné chuti nápojů a patří nepochybně mezi nejvýznamnější kávové firmy u nás. Kávu Dallmayr si vychutnávají v kuloárech Správy Pražského hradu i Univerzity Karlovy, stejně tak jako ve sportovních střediscích, u čerpacích stanic či v restauracích. A nechyběla ani na velkolepých akcích jako Český Slavík Mattoni anebo koncertech Jazz na Hradě.

www.lacucinait.cz